Program

Här följer mina aktuella program. För bokning eller frågor, tag kontakt!


Vildvuxna visor

Joel Karlsson – gitarr, sång och Pelle Grebacken – flöjt, klarinett mm. spelar nyskrivna toner för Norrlands ljusa nätter, pärlor ur den svenska visskatten blandat med berättelser från när och fjärran.

Klicka för mer info


Skärmavbild 2015-08-20 kl. 11.39.31

Poesi från hembygden. Konsertprogrammet ”Blå dagar och osynliga nätter” bygger på dikter av naturpoeten Bengt Hansson, musik av Joel samt visor av bl.a Dan Andersson. Allt i en miljö av ödegårdar, kolmilor och djupa skogar. Det blir ett stämningsfullt möte som väcker fantasin.

Joel-affischA3

   

”Imponerande gitarrstycken och målande dikter
framförda med inlevelse och klarhet”

– Besökare

 

 

Om Bengt Hansson:

Naturpoeten och småbrukarsonen Bengt Hansson (1932- 2007) växte upp i den lilla fjällnära byn Dåres (Dorris) i Vilhelmina. Han kom att skriva dikter som rör vid livet i naturen och timmerskogen, uppväxten i en skogsby under förvandling, folket och möten i det stora och det lilla. Trots en hel livstid av reflekterande, diktande och skrivande förblev Hanssons texter och dikter i stort sett outgivna …fram till för några år sedan.

Diktsamlingen ”Över land färdas båten på männens axlar” utkom 2011 och har uppmärksammats av kulturskribenter över hela landet. Samlingen hittas på poesiavdelningen i de flesta bibliotek.

 

dustcover.indd”Ibland var månen försenad
månen sitt ikväll sa man
och vid läggdags satt den som en röd kil

fastklämd mellan grantoppar
på andra sidan myren…

 

”En ny norrlandspoet träder fram med osedvanlig auktoritet och egenart” – Lennart Frick, svd (läs hela artikeln här)